Politika

Nem vette tárgysorozatba a Fidesz a török agressziót elítélő nyilatkozatot

Személyeskedésig fajult a vita az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén, ahol annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét tárgyalták a képviselők, amely az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta.


Nem összeesküvés-elmélet, tény: tíz internetezőből kilencet megfigyelnek a kormányok

Az amerikai Freedom House szerint a világ internetező felhasználóinak 89 százalékát figyelik meg valamilyen módon a kormányok. Ez nagyjából 3 milliárd embert jelent. Magyarországon a Rogán Antal által irányított Miniszterelnöki Kabinetiroda több közösségi oldal, köztük a Facebook és a Twitter felületén megjelent bejegyzéseket és cikkeket figyeltet - kulcsszavak alapján - egy magáncéggel.


„Mondják ki végre: Borkai nem!” - folytatódik a győri polgármester elmozdításáért indított aláírásgyűjtés

Másfél hét leforgása alatt meghússzorozódott az a kezdeti bő 100 aláírás, amelyet a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt elmozdításáért indítottak el „Győr Igen - Borkai Nem!” címmel - ezt közölte szombaton, reggel az akciót beindító kör. Közleményük szerint bár jelentős sikert értek el, bőven van még tennivaló, hiszen még nem tudni, mi lesz a Győr polgármesterségét októberben ismét elnyerő Borkai Zsolt sorsa.


A Miniszterelnöki Kabinetiroda az adófizetők pénzéből magáncéggel figyelteti az adófizetők magánvéleményét a Facebookon és a Twitteren

Egy szeptemberben szignózott szerződésből derült ki, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda több közösségi oldal, köztük a Facebook és a Twitter felületén megjelent bejegyzéseket és cikkeket figyeltet egy magáncéggel. El is mondták, hogy miért, és a választ valószínűleg ön is kitalálja: Soros.


Nem úgy tűnik, mintha Borkait izgatná Orbán üzenete: jókedvűen átvette a megbízólevelet, és készen áll a folytatásra

A szavazók 44,3 százaléka ismét Borkai Zsoltot választotta Győr polgármesterének - jelentette be csütörtökön, a városházán a helyi választási bizottság elnöke, és átadta neki a megbízólevelet. Borkai megköszönte a bizalmat, hozzátette: „nem volt egyszerű az elmúlt egy hónap sem neki, sem a győrieknek”.


Ősi magyar mondás: Nem jó, ha egy országnak hazudós miniszterelnöke van

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatóján, ahol szokás szerint csak megbízható sajtómunkások kérdezhettek, olyanok, akikről feltételezhető, hogy olyat kérdeznek, amire lehet jól válaszolni, a magyar miniszterelnököt Zelenszkuj ukrán elnökről is kérdezték. Orbán hozta önmagát, és a kitérően, azaz gyakorlatilag sehogyan sem válaszolt. Egy „régi magyar mondásra”, hivatkozott, ami szerinte így hangzik: „amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt”.


Botka László otthagyta az MSZP-t

Az MSZP egyik emblematikus polgármestere, egykori miniszterelnök-jelöltje szakított pártjával: Botka László hétfőn távozott a szocialista pártból.


New York Times: Orbán focira veri el az adófizetők pénzét, miközben az egészségügy omladozik

Orbán Viktor vidéki házától alig húsz méternyire egy fűtött gyepű, a falu lakosságánál kétszer több ember befogadására alkalmas, múzeummal és rendelővel is felszerelt stadion áll, miközben a megye legnagyobb kórházában nincs szappan a női vécében, rosszak a piszoárok a férfi vécében, és két orvos az éjszakába nyúlóan próbálja ellátni a még éjfélkor is várakozó harminc beteget - így kezdi magyarországi riportját a New York Times, aminek központjában egy akkora ellentmondás áll, ami a jelek szerint már hétezer kilométer távolságból is szabad szemmel látható: miközben a magyar állam több százmilliárd forintnyi adóbevételt „térít el” a sport, azon belül is a futball, azon belül pedig az Orbán Viktor alapította felcsúti focicsapat támogatására, az egészségügyi kiadások csökkentek a kilenc és fél éves regnálása alatt.