Politika

„A vasárnapi választás arról is szól, hogy a győriek lemossák-e a gyalázatot a város hírnevéről”

A vasárnap, Győrben tartandó időközi polgármester-választáson a győriek olyan polgármestert válasszanak, aki új alapokra akarja helyezni a városvezetés és a győri polgárok viszonyát - hangsúlyozta Budapest főpolgármestere csütörtökön, Hódmezővásárhely polgármesterével és Győr közös ellenzéki polgármesterjelöltjével tartott sajtótájékoztatón.


Karácsony: „a kormánypropagandisták nem is sejtik, milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön”

Karácsony Gergely főpolgármester arról posztolt, hogy mi történt vele a köztévé keddi, siralmas produkciója után. A Máltai Szeretetszolgálat meghívására az általuk üzemeltetett hajléktalanszállókat tekintette meg. Azt is, amit „olyan embertársainknak tartanak fenn, akik minden más intézményből kiszorultak”.


Orbán Viktor bármilyen írott és íratlan erkölcsi és jogi normát áthág, ha politikai érdekei ezt kívánják

Amikor Orbán Viktor évadnyitó (és egyben évadzáró) nemzetközi sajtótájékoztatóján meghallgattam a gyöngyöspatai romák elleni uszító fejtegetését, valamint a méltatlan fogva tartási körülmények miatti kártérítések összegével kapcsolatos felháborodását, akkor tudtam, hogy eldöntötte: kilép a Néppártból. És szerintem ez volt a legfontosabb üzenete a sajtótájékoztatónak.


Annyi pluszt kért a főváros a Lánchíd felújítására, amennyibe Orbán dolgozószobája került - a kormány beintett

A főpolgármester Facebook-oldalán írt arról, hogy bár lehet alternatív városházát építeni a kormányban, de a program, amelyet megvalósít, csak egy lehet.


Véget ért a fideszes vizit Orbánnál, mindenki kapott bizonyítványt

Orbán Viktor kormányfő kedden befejezte a Fidesz választókerületi elnökeinek meghallgatását, amelyet az októberi helyhatósági választások értékelése miatt tartott.


Fürjes az M1 Karácsony-interjúja után: „Ez vállalhatatlan volt”

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár úgy véli, jó, hogy a főpolgármesteri interjú nem az októberi választások előtt készült, mert akkor még nagyobb vereséget szenvedett volna a Fidesz.


„Maradandó károsodás nélkül ezt már nem fogja megúszni Orbán”

„Csakis önkéntes távozással orvosolható az, ha egy jogállamban egy jogvégzett ember szembehelyezkedik egy bírói ítélettel” - szögezte le Bárándy Péter ügyvéd, volt igazságügyi miniszter annak kapcsán, hogy a kormányfő két ügyben is a jogerős ítélet figyelmen kívül hagyása mellett döntött. Orbán önkéntes távozását persze nem tartja elképzelhetőnek, „de arról beszélünk, ami az arc megőrzése végett ebben a helyzetben megtehető”. Akárhogyan is, az biztos, hogy ez is egy szög lesz a rezsim koporsójában, mert bár a társadalom és Európa egyelőre még el fogja viselni, de maradandó károsodás nélkül ezt már nem fogja megúszni Orbán.


2015 óta 100 milliárdot szórt el propagandára a kormány

2015 szeptemberében derült ki, hogy Rogán Antal önálló tárcát kap, és a kormányzati propagandáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője lesz. Ennek a szervezetnek köszönhetjük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampány mellett a „Stop Soros”, vagy éppen a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” nevezetű hirdetéscunamikat, valamint a nemzeti konzultációkat is. A hvg feltérképezte, hogy 2015 és 2018 vége között a Kabinetiroda összesen 68,5 milliárd forintot költött el kormányzati kommunikációra és konzultációra.