Politika

Cegléd: közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt elmarasztalta a bíróság a korábban a „felcsúti csüngőhasút” levágó jobbikos önkormányzati képviselőt - ő az ellenzék által támogatott polgármester-jelölt legharcosabb segítője

2019. július végén jelentette be Dr. Csáky András, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet patológiai osztályának főorvosa, hogy függetlenként jelöltetni kívánja magát Cegléd város polgármesteri tisztségére. A 65 éves patológus közleményében leszögezte: „egyetlen párt és csoportosulás jelölését nem kérem, de támogatásukat megköszönöm”. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az egykori MDF-es országgyűlési képviselő a közelmúltban már a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület (amelyben gyakorlatilag az összes ellenzéki párt helyi vezetője megtalálható) alapítóival, valamint Horváth Gábor jobbikos önkormányzati képviselővel közös fotókon volt látható a közösségi média különböző oldalain. Természetesen a függetlenség jegyében.


A pénzügyminiszter szerint „vége van az új magyar aranykornak, mint a botnak” - erre Matolcsy György nekiugrott Vargának

„Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek?” - tette fel a kérdést a jegybankelnök legújabb írásában, amelyben vitába szállt Varga Mihály pénzügyminiszter néhány korábbi kijelentésével.


Stadionstopot akar a fővárosban Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje

„Az én városomban addig nem épül új stadion, amíg nincsen minden kerületben CT” - jelentette ki Karácsony Gergely a Fekete-Győr Andrással közös sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették:„stadionstop” petíciót indítanak, és minden budapestit arra kérnek, írja alá az íveket.


„Budapest orosz kémközpont lesz”

Az Al-Jazeera televízió szerint kémtevékenységet folytat az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (NBB), amely Magyarországon keresztül igyekszik betörni Európába.


A Momentum főpolgármester-jelöltje „imádja”, amikor a provinciális magyarok hőbörögnek és migránsoznak csak azért, mert egy muzulmán terrorista németeket öl a karácsonyi vásárban

Provinciális (szűk látókörű, elmaradott) országnak nevezte Magyarországot, és provinciális hőbörgőknek titulálta a magyarokat a Momentum főpolgármester-jelöltje. „Könnyű innen, a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni” - jegyezte meg közösségi oldalán.


A Fidesz megint durván beszólt az Európai Néppártnak és Brüsszelnek

A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között - mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.


TAO-s pénzek nyomában, Tamásiban: 500 ezer forint a gyerekek sportfelszeléseire, 10 millió 500 ezer a sportszakemberek személyi költségeire

„Néhány héttel ezelőtt kértük Tamási város kosárlabda csapatának TAO-s pénzek felhasználásával kapcsolatos dokumentumait” - magyarázta a Pesti Riportnak Nagy Rudolf vállalkozó, patrióta. „A sportegyesület elnöke, Cseresznyés Balázs, aki átvette levelünket, semmilyen formában nem válaszolt, ellenben a napokban - hangfelvétellel igazolhatóan - azt mondta: nem adja ki azokat. A Kúria döntése alapján ezek közérdekű adatok, ki kell adni. Úgy határoztunk, nem várunk tovább értelmetlenül, így saját kutatásba kezdtünk.”


Kiakadtak az Orbán-kormányra a szlovénok: „csak a vak nem látja, miként születik újra a fasizmus és a nácizmus”

Június negyedikén az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációjáért is felelős osztályának Twitterjén egy Nagy-Magyarország-térkép jelent meg, felette az angol nyelvű felirattal: „az ország kétharmadát vették el”. A kép is ennek megfelelően a két világháború közötti revizionista propagandából származik, amelyen kezek szakítják le az egyes darabokat a történelmi Magyarországról. Ezzel összefüggésben bocsánatkérést vár a szlovén miniszterelnök a kitweetelt szétszakított Nagy-Magyarország miatt, szerinte „a fasizmus és a nácizmus születik újjá Szlovénia szomszédjában”.