Politika

Ha a homoszexuális bárban, hátitáskájában kábítószerrel megbukott Szájer igényli, kaphat még 40 millió forintot az EP-től

16 évet töltött az Európai Parlamentben Szájer József, mielőtt lemondott, mert nem minden tekintetben tartotta be a Belgiumban érvényes gyülekezési szabályokat, és egy homoszexuális bárban rendőri intézkedés alá vonták, de ő - meglehetősen hiányos öltözetben - el akart szökni. A zsaruk a hátitáskájában drogot találtak.


Újabb kölcsönért folyamodott az Orbán-kormány: 58,5 milliárd forintos hitelt vesz fel Magyarország az Európai Beruházási Banktól

162,5 millió euróról szóló hitelmegállapodást írt alá pénteken az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Pénzügyminisztérium. A kölcsön kedvezményezettje az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - közölte a luxembourgi székhelyű uniós bank pénteken.


Már véget is ért Nagy Blanka momentumos pályafutása

Kilépett a Momentumból Nagy Blanka. Úgy tudni, ennek az az oka, hogy a Bács-Kiskun megyei ellenzéki aktivista nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson.


Orbán Viktor: Németország pénzt keres rajtunk, és ez nem a németek nagyobb szorgalmának vagy tudásának köszönhető

Az örökölt nyugati (gazdasági) versenyelőny csökken, mert Közép-Európa felzárkózik, és a 2020-as évek végére beáll az egyenlő versenyhelyzet, „addig is több önuralmat kérünk Schulz úrtól és elvbarátaitól” - közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a német szociáldemokrata párt volt elnökének címzett válaszlevelében.


Ízléstelen, megbocsáthatatlan, vállalhatatlan - A Mazsihisz is elítélte Demeter Szilárd „írását”

Vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára - ítélte el szombat este kiadott közleményében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azt a véleménycikket, amelyet Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója írt a kormányzati szócsőként működő Origo.hu-nak, amely nem utasította vissza annak közlését.


Fodor Gábor: „Orbánt nem fogadta be az értelmiségi elit, lenézték”

„Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai, forradalmárai. (…) Ez nem politikai program, ez az életünk. Hogyan léphetnék ki a saját életemből?” - ezt nyilatkozta Orbán Viktor a Die Zeit című liberális német hetilapnak az aktuális jogállamisági vitával, illetve az uniós tagsággal kapcsolatban. A Klubrádióban a Fidesz egyik alapítóját, Fodor Gábort kérdezte arról, hogy milyen harcos volt a miniszterelnök a nyolcvanas évek végén.


Jakab Péter: „ismét kiderült, Orbánnak lövése sincs, merre kéne haladni”

A Jobbik elnöke a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúrára reagált, amiben elmondta, hogy nem lát biztató jeleket a vírussal kapcsolatban.


Süddeutsche Zeitung: Orbán Viktor Nagy-Magyarországról álmodik

A Süddeutsche Zeitung szerint Orbán Viktor Nagy-Magyarországról álmodik, ezért manipulálja a külföldi sajtót, hogy nagyobb hatalomhoz jusson. Az EU-nak azonban sürgősen megálljt kell neki parancsolnia.