Politika

Jakab Péter: véget vetünk az Orbán-rendszernek

A fiatalok körében 19 százalékkal a legnépszerűbb párt Jobbik, a Fideszt is sikerült megelőzni ebben a korosztályban. Településszerkezetet tekintetében pedig a kisvárosi, falusi környezetben erős a párt - mondta Jakab Péter a Spirit FM Harcosok Klubja műsorában. Azt is elmondta, hogy a Jobbik ott nagyon erős, ahol a Fidesz is, és pontosan ezeken a csatatér körzeteken fog múlni a kormányváltás.


Karácsony Gergely eredménytelennek tartja az egyeztetést a kormánnyal

A főváros és a kerületek csütörtökön ültek le egyeztetni a kormánnyal, hogy megállapodjanak a kompenzációról. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a főváros 12 milliárd, a kerületeknek 10 milliárd forint bevételtől estek el. Ezért azt kérték, az ellenzéki vezetésű önkormányzatok kapják meg a korábban megígért, de visszavont támogatásokat. Ehelyett csak ígéretet kaptak. Ismét.


Nekiment Orbánnak a DK: „be kellene fejezni a hazudozást vakcina ügyben”

A párt szerint „be kellene fejezni a hazudozást, és behozni a magyaroknak járó uniós vakcinákat”. A magyar kormány nem hívta le a hazánknak járó EU-s vakcinakeretet.


Egyelőre szó sem lehet a korlátozások enyhítéséről

Három napos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök kedd délután Budapesten, a Karmelita kolostorban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő a tanácskozás után Facebook-videójában azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.


Fekete-Győr András: Orbán Viktornak a Momentum a rémálma

Nem ismer lehetetlent, ezért vállalta el a Momentum miniszterelnök-jelöltségét Fekete-Győr András, aki szerint ő a jövő, Orbán Viktor pedig a múlt embere, mert szerinte a miniszterelnök visszahozta a Kádár-rendszert Magyarországra - erről beszélt a Telexnek adott interjúban a Momentum Mozgalom elnöke. A politikus azt is mondta, hogy az emberek azt akarják, új arcok és új program jöjjön végre.


Titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás Arénába

„Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok” - írja közösségi oldalán Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője.


Volt igazságügyi miniszter a Kósa-ügyről: etikailag és politikailag ez szigorúan tilos

A csengeri asszony nem létező örökségre hivatkozva vett fel nagy összegű kölcsönöket, amelyeket nem fizetett vissza, és ez nagy valószínűség szerint kimeríti a csalás fogalmát - mondta Bárándy Péter ügyvéd, volt igazságügyi miniszter. Szerinte, ami Kósa Lajost illeti: ahogy ő csatlakozott ehhez a helyzethez, az nem felelős és nem etikus, ennek meg kellene, hogy legyen az etikai és politikai negatív vonzata.


Karácsony: „Világos, hogy itt csak az önkormányzatok szívatása a cél”

Karácsony Gergely azt mondta: nyilvánvalóan politikai döntés volt az önkormányzatoktól forrásokat megvonni, ennek semmi köze a gazdasági problémákhoz, hiszen óriási eladósodást vállalt be a kormány, és hamarosan hatalmas tőkeinjekció érkezik az országban a európai uniós helyreállítási alapból. Tehát világos, hogy itt csak az önkormányzatok szívatása a cél - tette hozzá a főpolgármester.