Politika

Minél szegényebb valaki, annál valószínűbb, hogy a Fideszre szavaz

A magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, lefelé haladva viszont folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága, miközben szegénységben élők, a legkiszolgáltatottabbak között kiemelkedő a Fidesz népszerűsége.


Elfogadta Kósa Lajos „sörtörvényjavaslatát” a törvényalkotási bizottság - ha törvénybe iktatják, nem köthetők kizárólagos szerződések

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön elfogadta a fideszes Kósa Lajos javaslatát, miszerint sem a sör, sem az üdítő vagy az ásványvíz értékesítésére nem köthetnének kizárólagos szerződést a nagy gyártók a forgalmazókkal.


Orbán Viktor bosszúból hagyja a Lánchidat belerohadni a Dunába - miközben a haverok szállodáira és külföldre két kézzel szórja a pénzt

Orbán Viktor bosszúhadjáratot folytat Budapest ellen. A miniszterelnök fővárost érintő intézkedései kártékonyak. Ennek egyik példája a Lánchíd, amelyet a kormány veszni hagy, hogy „belerohadjon a Dunába" - mondta Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője a szerdai ülés előtti sajtótájékoztatóján.


„Méltó és érdemes rá”, ezért kapott diplomata-útlevelet Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs válogatott futballista május elején tért vissza Magyarországra az Egyesült Arab Emírségekből a  külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes Magyar Levente államtitkárnál kérdezett rá, hogy miért kapott Dzsudzsák diplomata-útlevelet.


Bloomberg: Az USA-nak el kell engednie Orbán Viktor kezét

Itt az idő, hogy az Egyesült Államok lépéseket tegyen, miután magyar szövetségese többször gátolja az amerikai érdekeket, mint ahányszor segíti azokat - véli a Bloomberg hírügynökség szemleírója. Szerinte ugyanis Orbán Viktor alatt a magyar kormány belülről gyengíti a NATO-t és az EU-t, miközben kívülről erősödik az orosz és kínai nyomás mindkét szervezetre.


Fekete-Győr András: „A legfőbb ügyész és a kormány tagjai felelni fognak a tetteikért”

„A következő miniszterelnöknek ebbe bele kell állnia, én beleállnék” - mondta Fekete-Győr András a Klikk TV-nek adott interjújában arra utalva, hogy amennyiben az ellenzék nyeri a választást, Polt Péter és a kormány tagjai nem úszhatják meg a büntetőjogi felelősségre vonást.


Karácsony Gergely: Budapestet vágóhídra akarja küldeni az Orbán-kormány

„Miután ma a miniszterelnök és a pénzügyi államtitkár is Budapest költségvetési helyzetéről értekezett, kénytelen vagyok némi pontosítással élni, hogy a fővárosról csúsztatások, és konkrét hazugságok helyett tényszerűen beszéljünk. Lehet, kicsit hosszabb lesz a szokottnál” - így kezdi Facebookon közzétett posztját Budapest főpolgármestere.


Újabb 12 milliárd forintot vernek el „kormányzati kommunikációra”

A Rogán Antal vezette propagandaminisztérium újabb szerződéseket kötött kommunikációs feladatok ellátásra, összesen 11 milliárd 811 millió forint értékben. A szerződéseket, ahogy az lenni szokott, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel kötötték, ezek Balásy Gyula érdekeltségei.