Aktuális

Az Orbán-kormány átveheti a totális diktatúra alapját biztosító kínai személyfelismerő kamerarendszert

Betekintést kapott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Belügyminisztériumban a Kínai Népköztársasággal kötött két belügyi együttműködési szerződésbe - írja Facebook-bejegyzésében a politikus.

 

Orbánék totális megfigyelésre törekednek

Hadházy posztjából kiderült, hogy a korábbi hírekkel szemben nem egy, hanem két szerződést kötött az Orbán-kormány Kínával. Az első szerződés, tényleg csak a turisztikai helyszíneken történő kínai rendőri jelenlétről szól, van viszont egy második egyezmény is, amiről eddig nem lehetett tudni. Ennek címe: Rendészeti Biztonsági Megállapodás.

Az első egyezménnyel kapcsolatban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt közölte, hogy a kínai rendőröknek Magyarországon intézkedési, rendőrségi jogkörei nem lesznek, továbbá önállóan nem járőröznek majd, csak magyar rendőrrel járőrpárban.

Hadházy beszámolója szerint a második együttműködési megállapodás gyakorlatilag szabad kezet ad a magyar kormánynak ahhoz, hogy a kínaihoz hasonló, magas technológiai szintű, totális megfigyelőállamot építsen ki, vagyis a magyar kormány átveheti a totális diktatúra alapját biztosító kínai személyfelismerő kamerarendszert, a kínai belügy segíthet a magyar belügynek a kamerarendszer beüzemelésében.