Aktuális

Kedvenc filmje forgatási helyszínén járt a szépséges magyar modell

Bátki Bernadett fittness modell, playmate nemrég Indonéziában - Lombokon és Balin - járt. Fotózásokon vett részt, és felfedezte az indonéz szigetvilágot.

 

„Lombokon az érintetlen és gyönyörű természet és a kihalt utak tetszettek a legjobban. Balin a rengeteg templom es szertartás fogta meg az érdeklődésemet és persze a spiritualizmus” - számolt be a Pesti Riportnak a szépséges modell.
Ha Baliról beszélünk, az embernek a helyiek kedvessége mellette eszébe jut az a mindent körülvevő misztikum is, ami Balit övezi. Dettit is át járta ez a különös érzés, ezért elhatározta, hogy felkeres egy igazi gurut, egy misztikus helyi embert.

Régi kedvenc filmje, az ,,Ízek, imák, szerelmek" - más helyszínek mellett - Balin  játszódott. Volt benne egy „Ketut” nevű helyi spirituális vezető látnok, akit nevezhetünk gurunak is. Detti egy fárasztó nap után a Balin található misztikus embereket kutatta, amikor egy cikkben megtalálta kedvenc filmje főszereplőjét, Ketut gurut, aki - mint megtudta - nem kitalált szereplő volt, hanem valós személy. Azonnal felhívatta a hotel recepciósával a cikkben megadott telefonszámot, amelyen Ketut gurut kereste.

Másnap 14 órára kapott időpontot. „Motorral mentem, ami nagyon hosszú és fárasztó út volt. Rizsföldeken, dzsungelen át vezetett az út, mire Ubudba, Ketut guru lakóhelyére érkeztem” - mesélte a szőke modell. Már jó két órája úton voltak, amikor egy helyi fiú  segített, aki megmutatta a pontos címet.
Detti megőrült, mert felismerte a helyszínt, ahol játszódott kedvenc filmje.
Ketut guru helyett egy másik Ketut, a fia várta őt.

„Sajnos a guru fél éve halt meg, már majdnem 101 éves volt” - magyarázta a szőke bombázó. Félreértés történt, Detti nagyon szomorú lett, mert így elmaradt a várva várt találkozás. Bár a fia is űzte apja mesterségét, Detti úgy érezte, még el kell mennie egy másik guruhoz.

Másnap a helyi emberekkel beszélt, amikor szóba került a guru-téma. Ők mondták, hogy a szállodától nem messze lakik az öreg Wayan guru, aki a helyiek életét teszi rendbe, gyógyítja őket, imákat, varázslatokat mormol, csodaolajokkal keni be az embereket. Detti tudta, hogy ő az, akit keres…

Még aznap délután útnak indult egy helyi vezetővel, hogy láthassa a gurut. Az idős férfi aszkéta életet élt. Távol lakott a civilizációtól, kis kunyhójában, amely a dzsungel mélyén, a hegy oldalán állt, a házikóban évtizedekig nem volt áram. Az elektromosságot csak mintegy fél éve kezdte használni a guru, amit - hálája jeléül - egy holland turista köttetett be neki, mert rendbe rakta az életét.

Dettiék Monszuneső közepette mászták a hegyet, hogy a guruhoz érjenek - eközben a hömpölygő víz nehezítette útjukat. Bőrig ázva érkeztek meg a vendéglátójukhoz.

A guru háza európai szemmel mérve inkább egy tyúkól volt. Négy kutya védte, mivel gyakran támadnak a majmok. A guru csak zöldségeket és leveleket eszik, És, bár azt mondta a vezető, hogy elmúlt 80 éves - feltűnően jó erőben volt.

Detti bement hozzá egy kis sötét szobába. Itt zajlott az ima, mormolás. A gyönyörű modell jólétet és áldást, valamint szerencseszámokat kért. Ezeket a számokat elkezdte játszani a lottón, de öt hét elteltével nem fizette be a szelvényt - talán már nem hitt a számokban.

És éppen akkor, amikor nem játszotta meg a szerencseszámokat, egy kivételével mindet kihúzták… Csinos összeg üthette volna Detti markát, ha jobban hisz a guruban!
„Jó tanulság volt. Hinni kell a dolgokban, és akkor minden valóra válhat!” - fűzte hozzá az álomszép modell.