Sport

FTC: Adams állapota továbbra is válságos, életveszélyes

A Ferencváros közleményben erősítette meg, hogy a szerdán szívinfarktust kapó futballistájuk, a 22 éves Akeem Adams állapota továbbra is válságos, életveszélyes, az orvosok mindent megtesznek, hogy életben tartsák, amiért háláját fejezi ki a klub. Elképzelhető, hogy a védőnek szívátültetésre lesz szüksége, az pedig biztosnak látszik, hogy a tehetséges sportembernek be kell fejeznie a labdarúgó pályafutását. Nemcsak Magyarországot, a játékos hazáját, Trinidad és Tobagót is megdöbbentették a történtek.

 

Délután még 11-eseket rugdosott, este már az életéért küzdött...

Az alábbiakban a fradi.hu-n megjelent közleményt olvashatják.

„A szerdai nap folyamán szívinfarktust kapó Akeem Adams továbbra is a Városmajori Szívklinika intenzív osztályán fekszik. A Ferencvárosi Torna Club trinidadi labdarúgója csütörtökön éjjel műszívet kapott, enélkül az életben maradási esélyei minimálisra csökkentek volna. Akeem Adams állapota továbbra is válságos, életveszélyes, de az orvosok mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák.

Adj vért Adams-nek!

A Ferencvárosi Torna Club, valamint az Adamsért küzdő orvosok arra kérnek mindenkit, hogy akinek lehetősége van, és teheti, az látogasson el az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesti Központjába (1113. Budapest, Karolina út 19-21.) A szakemberek minden lehetséges vértípusú ember felajánlását várják a vércsoportok kompatibilitása miatt!

A Ferencváros megkéri a véradókat, hogy személyi igazolványt, lakcím kártyát és TAJ kártyát vigyenek magukkal, anélkül ugyanis nem tudnak vért adni! A véradókat reggel 7 órától este 19 óráig várják az alább megadott címen!

A véradás helyszíne: 1113. Budapest, Karolina út 19-21.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, minden sportolója és minden alkalmazottja szeretné háláját kifejezni dr. Merkely Béla professzornak, valamint csapatának, a Városmajori Szívklinika dolgozóinak, akik az FTC egészségügyi stábjának tagjaival, dr. Reha Gáborral és dr. Szelid Zsolttal együtt már több napja folyamatos, megfeszített, heroikus munkával küzdenek Akeem Adams életéért.

Klubunk továbbá szeretné megköszönni annak a több mint száz véradónak a felajánlását, akik az elmúlt 24 órában jelentkeztek az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesti Központjában.”

Felfoghatatlan dráma: Akeem Adams, a Ferencváros ifjú védőjátékosa szerdán még kint maradt edzés után tizenegyeseket rúgni, este fél nyolc körül pedig már az életéért küzdött… Az ember csak kapkodja a fejét, s próbálja értelmezni az értelmezhetetlent. A magyar futballtársadalommal együtt a Pesti Riport is fohászkodik Akeem Adamsért.