Sport

Botrány! Szabálytalanul rúgták ki Kozmát Újpestről!

Érik az újabb botrány Újpesten: csúnyán elbántak Kozma István vezetőedzővel, miután a szakmai munkáért valójában felelős belga Marc Leliévre lemondott posztjáról. A kiebrudalt sportember valószínűleg bírósághoz fordul.

Csak a papírja kellett a belga tulajdonosnak

A volt újpesti labdarúgó nyáron került vezetőedzőként a Megyeri útra, mivel szükség volt olyan szakembert vezetőedzőként megnevezni, aki pro licenccel rendelkezik.

Az új tréner, a szerb Nebojsa Vignjevics kinevezésével Kozma szerepe feleslegessé vált, ezért előbb felmentették őt a vezetőedzői teendői alól, majd másnap reggel videóelemzői feladatkörbe helyezték. Ez az állapot azonban csak néhány óráig tartott, mert aznap este minden - munkaügyi szempontból elfogadható - indok nélkül kirúgták Újpestről. Szóban annyit mondtak neki, hogy nem készítette fel megfelelően a csapatot, miközben nyílt titok, hogy a szakmai munkát ténylegesen a klubfőnök cimborája, Marc Leliévre irányította - meglehetősen kevés sikerrel.

Kozma István minden valószínűség szerint bírósághoz fordul - írja a HLSZ honlapja.

A jelek szerint az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet továbbra is semmibe veszi a magyar jogszabályokat, és sajátos klubvezetési stílusával újabb és újabb botrányokat generál a Megyeri úton. A belga többször is büszkén nyilatkozta, hogy több mint negyven pere van a csapatot működtető gazdasági társaságnak.

Kérdés: megtehetné-e mindezt következmények nélkül Belgiumban?