Aktuális

bojarivankislanya.blog.hu: „nagy valószínűséggel nem történt bűncselekmény, de ha mégis, akkor a gyermek nem tanúsított ellenállást”

„A bántalmazott nők és gyerekek nézőpontjából Magyarországon jelenleg a jogszolgáltatás nem esik egybe az igazságszolgáltatással. A családon belüli erőszak a jog számára nem létező jelenség. Diszkriminatív a jogalkalmazás. Nem vállaltam volna a nyilvánosságot, ha nem volnék meggyőződve kislányom igazáról” - írja a bojarivankislanya.blog.hu oldalon egy elkeseredett édesanya, Bucsai Orsolya, aki évek óta vívja harcát a hatóságokkal. Kislánya érdekében…

A gyerek hallgatása sok esetben védekezés

„Esetünkben ugyan nincs kimondva, hogy nem hisznek a gyereknek. De mégis erről van szó.

Ugyanis inkább gondolnak arra, hogy 5-6 szakértő tévedett egyszerre, készített hamis szakvéleményt, jó hírnevét és szakmai megbecsülését egyetlen ügyért kockázatva egyszerre hamis tanúzás és korrupció bűncselekményét követte volna el, mindezt még a nyilvánosság előtt is vállalva…

Illetve inkább gondolnak arra, hogy egy 5 éves kislány bravúrosan megtévesztett mindenkit, amikor elképesztő színészi képességével, több alkalommal, több órán keresztül szerepet játszott, úgy, hogy közben ez senkinek nem tűnt fel…

A szakértői vélemények a gyerek által elmondottakat rögzítik. Ugyan több helyen elhangzott az is, hogy a szakemberek nem is találkoztak személyesen a gyerekkel, ez természetesen hazugság, hiszen hangfelvétel rögzítette a beszélgetéseket.

Sajnos a közhiedelemmel ellentétben, a valóságban a gyerekek a legritkább esetben találnak ki maguktól szexuális abúzusról szóló sztorikat. Legtöbbször - ideális esetben - fogalmuk sincs az efféle dolgok létezéséről, de azt már tudják, hogy a molesztálás valami szégyellnivaló dolog. Sokkal gyakoribb, hogy a valóságos dolgokat is letagadják, mint ennek az ellenkezője.

A gyerek hallgatása sok esetben védekezés, sajnos a szülők, felnőttek többsége nem hisz a gyereknek, de tehetetlenségükben, kiszolgáltatottságuktól és a szégyentől való félelmükben inkább elfedik a tényeket, vagy egyszerűen közömbösen elfordulnak.

A következőkben elmesélem, hogy mi történik akkor, ha egy szülő hisz a gyerekének, ha komolyan veszi őt.

S hogy miért nem tudtam elfogadni és belenyugodni egyetlen szakértő véleményébe, aki az alábbiakat állította „szakvéleményében”?

„Véleményem szerint ez a bűncselekmény nagy valószínűséggel nem történt meg,

de ha mégis,

akkor a gyermek elmondása alapján arra lehet következtetni, hogy

nem tanúsított ellenállást.”

Önök elfogadnák? Beletörődnének?”

Az ügy részletei itt:

www.bojarivankislanya.blog.hu