Politika

Visszalép a jelöltségtől Schadl bizalmasa, aki fideszesként indult (volna) Zuglóban

Kedden írta meg a 24.hu, hogy azt a Garabits Mártont indítja a Fidesz képviselőjelöltként Zuglóban, aki ügyvédként évek óta intézi a súlyos bűncselekmények elkövetésével megvádolt Schadl György végrehajtó irodájának ügyeit, miközben több szálon, családtagjaikon keresztül is kapcsolódik az elmúlt évek leghangosabb korrupciós botrányának főszereplőjéhez.

 

„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani”

Egy nappal a cikk megjelenése után a helyi Fidesz bejelentette, hogy mást indítanak Garabits (fotónkon) helyett.

„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani: Garabits Márton mai képviselőjelölti visszalépését elfogadtam, tisztáznia kell a felmerült kérdéseket” - írta a Fidesz zuglói polgármester-jelöltje, Borbély Ádám.

„Úgy gondolom, a zuglóiak megérdemlik, hogy feddhetetlen jelöltek versengjenek a bizalmukért” - írja Borbély, aki már be is jelentette a korábbi önkormányzati képviselő, Sas Zoltán indulását - Garabits helyett - a 10. körzetben.

Maga Garabits így fogalmazott kedden, délután: „Ma Zuglóban valós lehetősége van a változásnak, ezért most azzal tehetek a legtöbbet, ha megköszönve az eddigi bizalmat, visszalépek a jelöltségtől, és így segítem a közösséget.”