Politika

Ki korrumpálta a „korrupt” RTL Klubot?

Tegnap közölte Lázár János, hogy „az RTL Klub egy korrupt vállalkozás". Én hiszek neki. A korrupcióhoz azonban legalább két elkövető szükséges. Jelen esetben az RTL Klubot nevezte meg korrumpáltként a miniszter úr. Véleménye szerint az RTL Klub eddig nem fizetett adót (!), „viszonzásként” nem közölt olyan híreket, amelyek rossz színben tüntetik fel a kormánypárti politikusokat. Én azt hiszem, hogy Lázár úr szavahihetőségét megkérdőjelezni az eddigi politikai tevékenysége alapján nem lehet - így biztosak lehetünk benne, hogy itt valóban egy hatalmas korrupcióval állunk szemben.

Kivel oszthatta meg ágyikóját Londonban?

De akkor kérdem én: ki a másik elkövető? Ki korrumpálta az RTL Klubot? Ki nem szedett tőle adót „azelmúltnégyévben” - cserébe a hallgatásáért? És ki az, aki a mai napon feljelenti korrupcióért a két elkövetőt? Ugye, bízhatunk Lázár úrban?

Azt is mondta Lázár úr a vele interjút készítő újságírónak, hogy „amint ez a beszélgetés megjelenik, egy-két napon belül biztosan lesznek rólam vagy a családomról is hírek az RTL-en”. Eddig nem nagyon törtem magam, hogy nézzem a nevezett műsort, de ilyen beharangozó után nézni fogom: kíváncsi vagyok, mire gondolhatott miniszter úr?

Egyébként is már hetek óta baromira érdekelne, hogy mi a f@sz van azon a londoni szállodai számlán, amit nem láthatnak a Békemenet aktivistái sem? Ha jól értem, Lázár úr véleménye szerint a szállodai számlából kiderülne, hogy ő kikkel tárgyalt. Én még sosem voltam londoni luxusszállodában, de ott tényleg rákerül a bizonylatra, hogy a kedves vendég kivel találkozott? Magyar szállodákban ez nem szokás. Jó, mondjuk mi jogállamban élünk, erről a Nagy-Britanniáról ilyesmit nem mondhatunk el. Nem is jöhet hazánkba látogatóba a miniszterelnökük, vagy a királynőjük!

De, ha rajta is van a számlán, hogy kivel találkozott, tárgyalt, pettingelt a miniszter úr, akkor sem lehet a konkrét (bizalmas) adatokat kitakarni? Engem csak tényleg az érdekelne, hogy mi a sz@r került annyiba az ő nagybecsű utazásában. Csak az igénybe vett szolgáltatások, és azok árai. A „nyalánkságok” nem. És úgy egyébként: miért nem tárja nyilvánosság elé az átláthatóságért, a tiszta közéleti körülményekért küzdő politikus, hogy kivel osztotta meg szállodai szobáját (annak jó rugózású fekvőalkalmatosságát)?

Amúgy lesz@rom, hogy „visszafizette” a kétmilliót. Zuschlag János büntetett előéletű volt szocialista politikus is visszafizette - de azért üldögélt is. Hat évet.

Nemhiába: Magyarország egy „hungarikum”...