Aktuális

Ez már burleszk! Metrókáosz a Nyugatinál

A péntek reggeli csúcsforgalomban ismét elromlott egy felújított orosz metrókocsi a 3-as metró vonalán. Ez már szinte megszokott jelenség az utóbbi időben.

Tarlós szerint „normális gyerekbetegségek”

Az Újpest felé tartó metró a Nyugati pályaudvar állomáson robbant le. Munkatársunk a szerelvényen volt, azt tapasztalta, hogy a metró nagyjából 10-12 percig állt az állomáson, zárt ajtókkal, a tömött kocsiban és a peronon álló tömeg értetlenül egymást bámulta. Eközben nem történt semmi azon kívül, hogy a metró vezetője a hangosbemondókban 6-8-szor elnézést kért.

A zsúfolt kocsiban feszült hangulat volt, többen fideszezni, mészároslőrincezni, bezzeg a nyolcvanasévekebenezisjobbvolt-ozni kezdtek.

„Stadion, az van, de ezt a metrót nem tudják megcsinálni”.
„Gyerekek, nyugi, mindjárt engedik a gázt."
„Emberek, meg kéne próbálkozni egy vésznyitással, segítsenek kifeszíteni az ajtót!"

Két metrókocsiból végül úgy jutottak ki az utasok, hogy két izmosabb férfi szétfeszítette az ajtót. A vezető végül végigment a kocsin, és mechanikusan, kívülről kinyitotta a többi ajtót. Több olvasónk is arról számolt be, hogy a vésznyitók nem működtek rendesen. Facebook-kommentekben is írták, hogy az ajtó vésznyitóját alig lehetett elfordítani 2 kézzel, a gumiszalag nem engedett, valamint a kar is megmakacsolta magát (...) több ember segítsége kellett az ajtó felfeszítéséhez.

A szerelvény ezt követően az állomáson állt, ahol lenn több tízméteres sor várta, hogy feljusson a felszínre. Az utasok folyamatosan szitkozódtak.

A felújított metró hibáiról Tarlós István főpolgármester március végén azt mondta: azok „normális gyerekbetegségek”, mert ha egy ekkora rendszer ilyen nagy mértékű felújításon esik át, akkor a kezdeti időszakokban előfordul ilyesmi.

Ez már több mint kínos…

(Fotó: illusztráció)