Sport

Dunaszerdahelyről érkezett az NB II-es Győr új vezetőedzője

Az ETO FC Győr szerdán, délután közleményben jelentette be, hogy Borbély Balázs lett a labdarúgó NB II-ben szereplő zöld-fehér csapat új vezetőedzője.

„Lojalitásával kiérdemelte ezt a lehetőséget”

Borbély Balázmunkáját Lipták Zoltán asszisztensedzőként, Sebők Zsolt kapusedzőként, Kertész Áron erőnléti edzőként, míg Márkus Gábor videoelemzőként fogja segíteni. A bejelentésben nem közölték, mennyi időre szól a megállapodás.

A hírt Borbély eddigi csapata, a DAC is megerősítette a honlapján, idézve a mindkét klub ügyvezető igazgatói posztját betöltő Jan Van Daele-t: „A tulajdonos úrral, Világi Oszkárral folytatott egyeztetés után úgy határoztunk, hogy Balázst nevezzük ki az ETO élére. Személyiségével, lojalitásával és kemény, kitartó munkájával egyértelműen kiérdemelte ezt a lehetőséget. Bízunk benne, hogy fel tudja tüzelni a győri partnerklubot, és az ETO az ő segítségével is sikeresen használja ki a történelmi lehetőséget a feljutásra.” 

A 44 éves szakember edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte: a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott, két idényben a felnőttcsapatnál volt segédedző, majd az akadémiai csapatok mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre, és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen mostanáig.

Játékos-pályafutása a DAC-ban indult, később az Artmedia Petrzalka színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, csapatkapitány is volt. Külföldi pályafutása során megfordult a német Kaiserslautern soraiban is, a szlovák felnőttválogatottban 15-ször lépett pályára.

A feljutásra hajtó győriek - akik a legutóbbi két bajnokijukat elveszítve visszacsúsztak a tabella harmadik helyére - szerdán, délelőtt jelentették be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontottak a februárban kinevezett vezetőedzővel, Kuznyecov Szergejjel. Az idényt a spanyol Antonio Múnoz irányításával kezdte az ETO.