Bűnügy

Felvételeket küldtek a rendőrségnek a kamudrogokat árulókról, de nem történik semmi

Hét órát töltött magánzárkában Molnár Bence és G. Németh Dániel, a Szimpla Kert két munkatársa, miután szerdán elvitték őket a bulinegyedből. A két férfi „All drugs are fake here” (itt minden kábítószer kamu) feliratokat fújtak fel a VII. kerület több pontján, hogy felhívják az oda látogató „bulituristák” figyelmét a környéken jellemző átverésekre. 

Beviszik a csalókat, de hamarosan ismét az utcán vannak

Molnár és G. Német a 444 kérdésére elmondták, hogy februárban is tartottak ilyen figyelemfelhívó akciót, ráadásul sikerrel, mert a „dealerek kényelmetlenül érezték magukat és egy időre távol maradtak”. A festék azonban lekopott, úgyhogy ismét felfújták. 

„Teljesen ki vannak égve a rendőrök, hogy azért kellett bevinni bennünket, mert annyira reflektorfénybe kerül bármi, ami a bulinegyedben történik, hogy ha nem intézkednek, akkor azonnal elverik rajtuk” - mondta G. Német, aki szerint normálisan viselkedtek velük az eljáró nyomozók. Társának úgy tűnt, hogy a rendőrök tehetetlenek a kamudrogokat árusítókkal szemben, beviszik őket, majd 10-12 óra múlva ismét az utcán vannak. 

Molnárnak állítólag azt mondták a rendőrségen, hogy „a kerületre irányuló médiafigyelem, súlyosbítja a tettüket”, de az nem világos, hogy ugyanez a figyelem miért nem érvényes a kamudrogot árusító dealerek esetében is. A két férfi fellebbezni akar a graffitizés miatt járó 500 ezer forintos büntetés miatt, és el szeretnék érni, hogy szabálysértési bírsággá enyhítsék az esetet. 

A Szimpla Kert nevű szórakozóhely vezetősége tegnap azt nyilatkozta, hogy több alkalommal is küldtek a rendőrségnek videófelvételeket az áldílerekről, valamint a kamudrogokat árusítók autóinak rendszámairól, de egész egyszerűen nem történik semmi a környéken.