Politika

„Nem leszünk bevándorlóország”: tovább könnyítik Orbánék az Európai Unión kívülről érkező migránsok bejövetelét

Nagy lehet a baj a magyar munkaerőpiacon, ha már az ukránok és a mongolok idecsődítésével sem elégedett a bevándorlást csak szavakban ellenző Fidesz. Az ukránok után már a beloruszok elhelyezkedését is megkönnyítették egy friss törvénymódosítással. 

Egyre hiteltelenebb Orbán migránsellenes szövege

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a belügyminiszter által jegyzett rendelet, amely tovább könnyíti a kelet felől érkező vendégmunkások (vagy ahogy a kormány mondaná: migránsok) Magyarországra jövetelét. A rendeletben az áll:

„Mentesül a 2. melléklet II. pont 1., 3. és 4. alpontjában meghatározott igazgatási szolgáltatási díj megfizetése alól az a belorusz állampolgár, aki a tartózkodási engedélyt munkavállalási vagy tanulmányi célból kérelmezi.”

A rendelet a kihirdetését követő napon, azaz ma már hatályba is lépett. A beloruszok így mentesülnek a tartózkodási engedély kiadására és átvételére jogosító vízum kiadására irányuló eljárás 18 ezer forintos díja alól, és az ezzel kapcsolatos döntések elleni fellebbezésért sem kell már 20 eurót fizetniük.

A kormány ezen kívül a hosszabbítási kérelem 10 ezer forintos díját is elengedte a belorusz migránsoknak. 

„Nem leszünk bevándorlóország” - ismételgeti Orbán Viktor.

Egyre hiteltelenebbül.