Politika

Véget ért a fideszes vizit Orbánnál, mindenki kapott bizonyítványt

Orbán Viktor kormányfő kedden befejezte a Fidesz választókerületi elnökeinek meghallgatását, amelyet az októberi helyhatósági választások értékelése miatt tartott.

A fideszes sajtó hatékonyságát is vizsgálták

A beszélgetések a múlt héten kezdődtek, és úgy tudni, Orbán napi nyolc-kilenc órában csak ezzel foglalkozott. Az értékelések nagyüzemben zajlottak a Karmelita kolostorban, egy emberre pedig nagyjából 30 perc jutott. A legtöbb kormánypárti politikus fotót is közölt a meghallgatásáról saját Facebook-oldalán, amint a miniszterelnökkel ülnek egy asztalnál.

A megbeszéléseken Kubatov Gábor és gyakran egy harmadik személy is részt vett, „jellemző módon a Fidesz egy fejlesztési politikával és választási matekkal foglalkozó szakpolitikusa”.

A kiértékelő beszélgetések mellett állítólag más fórumokon is zajlik a választások utáni fideszes eszmecsere: a Népszava szerint több tanulmány is készült az elmúlt hetekben a pártvezetés számára. Ezek közt olyan is van, amely a kormánypárti és ellenzéki média működésének, elérési hatékonyságának összehasonlításáról szól(t).

A Karmelita kolostorban tartott bizonyítványosztás miatt főleg azok aggódhatnak, akiknek a körzetében látványosan meggyengült a párt helyi szervezete, illetve akik már 2018-ban is a leggyengébb egyharmadot jelentették, és nem sikerült javítaniuk.