Sport

Már nem Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője!

Már nem Nebojsa Vignjevics a labdarúgó NB I 10. helyére visszacsúszó, kiesés ellen küzdő Újpest vezetőedzője - erősítette meg a hírt a szerb szakember a Nemzeti Sportnak. A klub egyelőre nem adott ki közleményt.

 

Ezzel a gyenge játékoskerettel más is megbukna

Az Újpest a legutóbbi 11 fordulóban csupán egyszer győzött (három döntetlen mellett hétszer kikapott), a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után lejátszott mindkét mérkőzését elveszítette: előbb a Ferencvárostól, a hétvégén pedig a Kisvárdától kapott ki 1-0-ra.

Nebojsa Vignjevics 2013 októberében lett a lila-fehérek vezetőedzője, kétszer Magyar Kupát (2014, 2018), egyszer Szuperkupát (2014) nyert a csapattal, a bajnoki dobogóra egyszer léphetett fel - a 2017-18-as idényben bronzérmes lett.

Az 52 éves szerb tréner 258 tétmérkőzésen irányította az Újpestet: 107 győzelem mellett 75 döntetlen és 76 vereség a mérlege. 

Az Újpestre hét mérkőzés vár még az idényben: Honvéd (hazai pályán), Debrecen (hazai pályán), Fehérvár (idegenben), Mezőkövesd (hazai pályán), Ferencváros (idegenben), Zalaegerszeg (hazai pályán), Kaposvár (hazai pályán).

A hazai élvonalban Vignjevics volt, aki legrégebb óta ült egy csapat kispadján. Úgy tudni, a szakember már korábban is jelezte Roderick Duchatelet klubtulajdonosnak, hogy halandó felállni a kispadról, ha azzal segít a teljesen szétesett csapaton, de a belga akkor nem engedte távozni.