Sport

Rossi: „Szalai legyen vezér a pályán és a pályán kívül is!”

Dzsudzsák Balázs távollétében Szalai Ádám lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Finnország és a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken - számolt be róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldala.

 

„Óriási megtiszteltetés számomra”

„Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre. Ádámmal természetesen nemcsak a döntésemet osztottam meg, hanem azt is, hogy mit várok a csapatom kapitányától. Vagyis azt, hogy vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse, és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait és így a csapatot is” - mondta a döntésről az mlsz.hu-nak Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Aki ismer, pontosan tudja, hogy számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem majd ki a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában. Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak” - fogalmazott az újdonsült csapatkapitány, Szalai Ádám.