Aktuális

Falus: Magyarországon tényleg politikai kérdés a járványkezelés

A korábbi tisztifőorvos szerint két hétre teljesen le kellene állnunk és az egészségügyi, közszolgálati dolgozókat, valamint a tanárokat rendszeresen kellene szűrni ahhoz, hogy megállítsuk a járványt.

Szinte minden kérdésben Orbán dönt

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt - erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor. A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon, pedig egészségügyinek kellene lennie.

Falus Ferenc egyetért a toxikológussal, annyiban egészítette ki Zachert, hogy szerinte a kezdetektől fogva politikai kérdés volt a járványkezelés hazánkban.

„A miniszterelnök az első perctől kezdve politikai kérdést csinált ebből, azzal, hogy szinte mindenben ő döntött és dönt, magához vonta az ezzel kapcsolatos közlési jogokat, és azzal, hogy úgy indította a járványt, hogy külföldiek fertőznek meg bennünket” - fogalmazott az ATV Start című műsorában a korábbi tisztifőorvos, aki szerint a határintézkedésekkel a miniszterelnök még mindig azt üzeni, hogy Magyarországon belül nincs semmi baj.

Falus úgy gondolja, hogy két hétre teljesen meg kellene állnunk és az egészségügyi, közszolgálati dolgozókat, a tanárokat rendszeresen kellene szűrni ahhoz, hogy meg lehessen fogni egy kicsit a járványt.