Politika

„Nem vállalunk felelősséget az Orbán-kormány okozta gazdasági válság további mélyítéséért” - közös közleményt adtak ki az ellenzéki pártok

A DK, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd azt írja: az országgyűlés ellenzéki pártjai minden olyan javaslatot támogattak eddig, és támogatnak ezután is, amely a vírusválság következményeinek enyhítését szolgálja, de „nem vállalunk felelősséget az Orbán-kormány okozta gazdasági válság további mélyítéséért”.

Nem értenek egyet a kapkodással

Ezért az öt ellenzéki frakció támogatja a házszabálytól való eltérést és a soron kívüli sürgős tárgyalást a hitelmoratórium meghosszabbítása érdekében.

Nem támogatják viszont a házszabályon kívüli sürgős tárgyalását annak a törvénynek, amely 27 paragrafusban tartalmaz módosításokat az egészségügyi törvényen kívül például a koncessziós törvény, a szerencsejáték törvény, vagy a lakásbérletekre vonatkozó törvény esetében is, és amely lehetővé teszi az egészségügyi dolgozók korlátlan átvezénylését más intézménybe.

„A parlamenti ellenzék csak megfontolt, egyeztetett javaslatokat szavaz meg, ezért ebben az esetben ragaszkodunk a normális parlamenti tárgyaláshoz. Módosító javaslatokat kívánunk tenni a kormányzati kapkodás és a felelőtlenség ellensúlyozása érdekében” - olvasható a közös közleményben.