Sport

Az újpesti szurkolók bojkottálják csapatuk meccseit - a belga tulajdonos távozását követelik

A téli fejleményeket (a játékoskeret alapos meggyengülését) látva az újpesti szurkolói csoportok teljes bojkottot hirdettek a futballcsapattal szemben és kérik drukkertársaikat, ne látogassanak ki lila-fehérek meccseire, amíg az Újpest FC és az UTE között nem születik kiegyezés a vitás kérdésekben, továbbá a február 8-i Újpest-Ferencváros derbi napjára demonstrációt is szerveznek a belga tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel szemben.

„Duchatelet folyamatosan hazudozik”

„Anti Roderick Front!

Eddig és ne tovább!

A még bejáró újpesti szurkolói csoportok nehéz szívvel ugyan, de úgy határoztak, hogy nem látogatják tovább az Újpest FC mérkőzéseit!

A lehetőségeink elfogytak a lelátón. Hiába szüntettük be a szervezett szurkolást, hiába szidjuk minden meccsen a klubvezetést, hiába a kiírások, az üzenetek. Hiába próbáltuk meg leültetni személyesen az UTE és az ÚFC vezetőit. Hiába próbáltunk alternatív megoldásokat kitalálni.

A szarházi tulajdonosunk szerint feleslegesek vagyunk. A címerünket elvette. Az újpesti kötődésű játékosainkat elengedi. Folyamatosan hazudozik, először 70-es évekkel, most pedig európai kupaszerepléssel próbálja szédíteni az újpesti szurkolókat!

Őze István és Roderick Duchatelet nem hajlandóak megegyezni az utánpótlás kérdésben, ami semmi másról nem szól, csak a TAO pénzekről, és közös együttműködés esetén ki diszponáljon a bevételek felett.

Mi eddig bírtuk és nem tovább! Arra kérünk mindenkit, akinek fontos a klub: ne látogassa tovább az Újpest FC mérkőzéseit! Tudjuk, lesznek, akik be fognak járni. Senki felett nem akarunk ítélkezni, de aki egyetért velünk, az álljon mellénk és támogassa a kint maradt csoportokat ebben a nehéz döntésben. Sokan fogják kérdezni, hogy ezzel meg fog oldódni a probléma? Nem, sajnos nem fog. De úgy gondoljuk, amíg rövidtávon minimum a Címerünket nem kapjuk vissza, és hosszútávon nem lesz egy normális klubvezetés Újpesten, addig semmi keresnivalónk a stadionban.

A harcot továbbra sem adjuk fel, demonstrációval készülünk a Ferencváros elleni derbi napjára, illetve minden lehetőséget meg fogunk ragadni, amivel tudtára tudjuk adni a közvéleménynek a törekvéseinket. Roderick Duchatelet számunkra első számú ellenséggé vált!

Egyszer minden rossz véget ér, ez sem tarthat örökké!

Amíg élünk, remélünk. Amíg remélünk, élünk!

Sohasem adjuk fel!

Viola Fidelity 2002
Korps
Angol Brigád